lördag 1 mars 2014

Bilder på Åre och Fjällgården

Idag är lördag, vår näst sista dag i Åre. Vi har blivit väckta av  en ovanlig syn utanför fönstret – det snöar! Vi har blivit bortskämda med sol alla dessa dagar så det känns lite ovanligt att se snö nu. Det är också en tunn dimma där ute i backarna och vi stannar nog lite längre under de varma duntäcken idag. Jag tänker visa er några bilder från vårt hotell och Åre.

Vi bor på ett hotell som heter Fjällgården, beläget några hundra meter från Åre torget,  mitt i backarna. Man tar sig upp och ner med  en bergbana, som åker ofta. Jag låter bilderna tala för sig själva.
Och så själva Åre. Det är vackert här. Jag kan tänka mig att det är ännu vackrare när allting är klätt i vitt, när trädkronor viker sig tunga under snö. Även på sommaren är det fint här och många kommer hit att vandra. Utsikten från Åres topp är helt fantastisk, man kan se till och med Norge vid klart väder.


Mellan bergen ligger Åresjön, sagolik vacker. Just nu är den täckt med is, men jag kan tänka mig hur vackert det är på sommaren när alla runtliggande berg speglar sig i den blanka ytan.

Man  kan höra norska, finska, engelska.  Många ungdomar men även en del barnfamiljer. Jag gyllar pulsen  i byn, med myller av glada, målmedvetna människor, som med enbart iver väntar i de långa liftköerna utan frustratiion, som med rosiga kinder bär sina skidor på axlarna, som glider nedanför backarna med en så självklar lätthet och nonchalans.   För mig, som varje backe upplever snudd på som Maunt Everest, är det så fascinant


Jag kommer nog att sakna allt det här när jag vaknar på måndag i min egen säng kl fem på morgonen för att göra mig i ordning för jibbet.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här får du skriva några komentarer