lördag 15 februari 2014

Om att ha Alla hjärtans dag

Och så kom årets mest romantiska dag. Morgonen började med att fåglarna väckte mig med sitt kvitter utanför mitt fönster och det kändes svag doft av våren i luften. En dag som skapad för kramar och värme. 


 Ja, jag vet, det är mycket ståhej kring den här dagen, man ska vara snäll och visa kärlek även de andra dagar och inte behöva vänta på att göra det på en speciell dag, men… Jag bara kan inte motstå att dras in i den här ”älska-varandra-feber”, jag fullkomligt älskar den här dagen. Jag har gått i dagarna och tänkt på vad jag kan göra, hur jag ska göra dagen lite mer speciell. 


 För jag verkligen tror att vi behöver en sådan dag. Att påminna andra och bli påminda själva om vikten av att stanna upp, bara njuta av varandras sällskap, visa uppskattning, vara tacksam. För, det snurrar alldeles fort emellanåt.  Jag menar, bara att se den andra lite djupare i ögonen, lite längre. Och kanske lyssna lite bättre. Stänga allt det andra, som så lätt kan stjäla vår uppmärksamhet, utanför.


 Och så kanske vara lite romantisk också för den delen. Ta på sig den där klänningen som har stått långt in i garderoben och väntat på något speciellt tillfälle som aldrig lär komma. Varför inte -  bara för hans skull. Om inget annat, för att få den där lite längre blicken, ni vet, den där med gnistan. Som gör mig glad när jag speglar mig i. Som gör mig varm i hjärtat. För det är så det ska vara på en Alla hjärtans dag. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här får du skriva några komentarer