måndag 30 december 2013

Om nyårsklockorna, nyårslöftet och tillit
Ring, klocka, ring i bistra nyårsnatten
Mot rymdens norrskenssky och markens snö;
Det gamla året lägger sig att dö...
                                            (Ur "Nyårsklockan")
Ja. Om inte så många timmar kommer nyårsklockorna att börja ringa, det gamla året kommer att lägga sig att dö och det nya kommer att ta sitt första andetag. Återigen har det blivit dags för summering. Utvärdering. Hur har detta år varit? Vad säger livets saldo -  går man i plus eller minus in i det nya året? Vilken tur att just detta saldo alltid kan nollställas och börja om på nytt. De här sista dagarna av året har jag funderat mycket på hur jag vill att nästa år ska se ut. Lyssnat inåt. Vad säger mitt hjärta att det känns viktigt att lägga fokus på, hålla levande i tanken? Ni vet, något slags nyårslöfte.  Fast jag tycker inte riktigt om det ordet. Jag brukar välja ett tema för varje år, en röd tråd, ett slags kompass som underlättar att jag håller rätt riktning. Jag måste erkänna att det inte är så lätt i år. Det är många saker som jag tycker är viktiga att lägga fokus på, som förtjänar att bli lite extra mer uppmärksammade under följande året. Men. Bland alla de ord som tränger sig på och poppar upp i mitt medvetande, utmärker sig ett. Ett som ekar i mitt inre lite högre och längre än alla andra. Ett ord som etsats sig fast i mitt hjärta som kylan på väggarna i min morfars hus. Ett ord lika lent som silke, lika lätt som fjäder, men tillräckligt stort att det rymmer ett helt universum. Tillit. Det som jag önskar mig mest under det kommande året är just det – tillit. Tillit till mig själv,  till mina medmänniskor, till livet. Tillit som i tillförsikt, tillit som i förtröstan, tillit som i tro. Tillit som i förvisning om att allting kommer att bli bra. Tillit till min förmåga att ta mig genom livets krokiga stigar på allra bästa sätt, tillit att allt jag behöver finns inom mig. Tillit till att jag är bra exakt som jag är. Jag vill somna och vakna med det ordet på läpparna, i tankarna, i hjärtat.  Jag vill känna det. Leva det. För jag är fast övertygad om att, så länge jag känner tillit, kommer allt annat att ordna sig, allt det andra goda i livet kommer av sig självt. Så länge jag vågar tro på det. Att det finnas något större än jag, något som jag bara behöver omfamna. Öppnas för. Vara lyhörd, både inåt och utåt: Ge mig hän åt den universella Kraften, hur du än vill kalla den. Tillit till kärleken och dess enorma kraft, helt enkelt. Flummigt? Kanske det, men i mitt hjärta vet jag exakt vad jag vill ha!

Och er, mina kära vänner, vill jag tacka för varje minut av era liv som ni har använt till att läsa raderna som jag skrivit här på min blogg och jag önskar er massor med kärlek, hälsa och tillit såklart! Gott Nytt År!

2014, here I come! Du ska bli mitt år!


Klick här

2 kommentarer:

 1. Jag önskar att du får det som du önskar på det nya året och lever så i många, många år med dina nära och kära så lycklig, glad och frisk.
  Gott nytt år...
  Bekir

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack du underbara människan, minst lika mycket önskar jag till dig och din fina familj!

   Radera

Här får du skriva några komentarer