tisdag 29 oktober 2013

Om stormen Simone, Halloween och mys på hemmaplan

 Igår stormade det  rejält på flera håll. Simone - blev stormen döpt till. Och medan Simone slet tak från husen och träden allt med rötterna, var det lugnt och skönt här på hemma plan. Så lugnt som det inte var på länge.
Jag fick nämligen göra allt det som jag hade velat allt sedan semester - att vara ledig några dagar i sträck, inte bara helgen, för den går snabbt som ögat. 
Fyra dagar var jag ledig, tog  sista två dagar semester som jag hade sparat. Och vad gjorde jag -ja,  dessa dagar användes till det som jag gillar mest - dvs umgicks med min son, sov, pysslade, fotade, blev fotad, bakade, åt, läste. Åt, herregud vad jag åt. Kroppen vill just nu söta saker, degiga ting, ljuvliga dofter av choklad, hemmabak. Och jag orkar inte riktigt att ge motstånd, utan följer kroppens önskemål, ger det vad den vill ha. Just nu. Det får bli så. För jag vet att andra tider också kommer, tiden av disciplin och målmedvetenhet. När jag kan säga nej, vända ryggen mot den mest lockande bakelsen eller brödbit. Men just nu är min disciplin på semester, ide eller vad vet jag.Denna ledighet var också mycket i Halloween tecken. Pumpan är inhandlad, pyssel är färdig - vi har gjort små strutar för godis (istället för godispåsar) om det några små söta spöken kommer för Bus eller godis, vi har gjort halloweenvimplar, decoupage på  små pumpor och lite annat roligt.  Just det, vi läkte  Halloween också och så fotade varandra, sonen och jag - ni ser resultatet här (vampyren och djävulen).


Så, det var det jag gjorde under dessa fyra dagar i Simones tecken.
Imorgon är en ny arbetsdag, men det gör inget, jag känner mig redo.
Dessutom är det redan onsdag, enbart tre dagar till en ny ledighet.


Ha en underbar kväll mina vänner och ta hand om er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här får du skriva några komentarer