tisdag 22 oktober 2013

Om god mat, dans och ett vänligt sinnat universum

Söndag var en riktig vacker höstdag, solig och lagom kylig. Som en höstdag ska vara. Jag åkte bussen från Gullmarsplan till Älvsjö och njöt av utsikten på de vackra miljöerna och naturens prakt. I synnerhet när vi kom till villaområde. Virvelvägen. Spindelvägen. Myrvägen. Gullrisstigen. Vackra namn på vackra gator.  Det var tidigt eftermiddag. Allting var så fridfullt och tyst, inte en skymt av människor. Det var som om alla aktiviteter just då avbröts för en stund, livet stannade mitt i något. Som om alla tagit en paus, har gått in i huset för att dricka eftermiddagste. Mellan två sidor av en god bok. En lövkratta stod lutad mod husets vägg, löven låg fortfarande kvar i en hög, något förstörd dock av en lekfull vind. Alldeles säkert skulle någon snart komma ut ur huset och ta hand om högen, avsluta det påbörjade.  Här och där låg brasved och väntade på att ytterligare höja mysfaktorn i någons hem. En liten trehjuling lämnat på uppfarten, lite slarvigt. Äpplen. Överallt. Kvar på de nästan nakna träden. Under träden, där de lämnades kvar att ruttna. Eller omsorgsfullt samlade i påsar och ställda på vägkanten för att bli plockade av en glad förbipasserande sugen på en bit av nybakad äppelpaj.  Och trots att det ännu inte  var mörkt, stod lamporna redan tända i fönsterluckorna, ett och annat levande ljus skvallrade om att någon fanns där inom husens väggar, bakom gardinerna.  Att livet pågick. Mitt i denna, något vemodiga, idyll.
 

 Väl framme vid målet av min resa blev jag välkomnad av min fina kompis i hennes nyköpta vackra hus – brunt med gult tegel, stod det i hennes beskrivning och jag förstod inte hur detta skulle gå ihop, men det spelar ingen roll, för charmigt var det. Ett ställe där jag kunde bo, utan tvekan. Vi var ca 15 kvinnor som samlades där på en demonstration av Forevers produkter. Trodde vi.  För det var så mycket mer den dagen hade att erbjuda- ofantliga mängder av sanslöst god mat, skratt, kärlek och – dans, så klart.  Forever presenterade allt från sin goda Aloe Vera dryck, olika hudvårdsprodukter till smink. Allt av bra kvalite och rimliga priser. När demonstrationen var färdig kom  in män med grillbestyr och tände grillen på terrassen. Hur mysigt? De fick inte tillträde in till huset på annat sätt än att serva oss, fick vi höra. Inte oss emot.

 

När den goda tårtan var uppäten, när benen började värka av all dans och klockan var mycket, sprang jag till bussen och tillbaka till mitt egna hem. Där, i skenet av levande ljus och vaniljdoft väntade sonen, varm och kramig.  Och då, medan jag fick världens gosigaste kram, fortfarande varm i själen efter de härliga timmarna med alla dessa fantastiska kvinnor, tänkte jag  att vi sannerligen lever i ett vänligt sinnat universum.
1 kommentar:

  1. Åh vad glad jag blev när jag såg ditt inlägg �� tusen tack!

    SvaraRadera

Här får du skriva några komentarer