tisdag 17 september 2013

Om Yasuragi och att njuta på japanska viset - hemma


Andra dagen av den här veckan och andra dagen av hösten likaså. Och med hösten kommer en längtan efter värmen (dock den andra formen av värme, den inomhus), doften av levande ljus, mysiga kvällar runt köksbordet eller i soffan, känslan av en mjuk och skön badrock mot huden.

Jag har dreglat nu i några veckor efter olika SPA erbjudande där jag tänkte min man och jag skulle checka in för en natt, men ack så dyrt.  Det som lockar mest är YasuragiMen jag tror att det får vänta till något speciellt tillfälle.  Därför har jag bestämt mig att flytta Yasuragi hem till mig. Tänk vad mycket man kan göra själv för att få en mysig stämning och varva ner – varje kväll om man så vill. Så, nu ska jag guida dig till en perfekt kväll i japansk anda, precis som jag gjorde igår kväll.
  

Sushi så klart –  hur skulle man ha en japansk kväll utan sushi? Jag köpte för några dagar sedan via Groupon en värdecheck för 25 stycken sushibitar för 100 kronor och dem tog jag igår på vägen hem. Fixade i ordning bord med en blomma från min balkong och levande ljus (genast mycket bättre). Rött vin. Så satt vi där, mannen och jag och hade lite mysigt och njöt av den fantastiskt goda sushi.


Nästa steg – fyll på badkaret med riktigt varmt vatten (på gränsen till het), häll i något doftande, tänd några levande ljus. Du kan ta det som du har hemma, men om du vill lyxa till ordentligt, finns det helt underbara doftande ljus där ute att köpa. Min favorit är den
från Ritual (butiken finns i Nacka Forum). De har helt underbara saker just för spa/hammam, exempelvis de här läckerheter.
Sätt på meditativ musik. Du behöver inte köpa några cd eller så, du hittar det lätt på Youtube. Min favorit  är den här (en helt timme helt underbar musik som för även den mest sönderstressade i balans och harmoni)
  

Släck alla andra lampor i badrummet. Så, nu har du det varmt och skönt, det doftar himmelskt och musiken sprider sig mjukt  i rummet. Jag hade lite att dricka också(vinet tog slut så jag nöjde mig med körsbär likör, det liksom låter lite japanskt). Och så hade jag även lite hasselnötter att förtära där i badkaret. Blunda och njut. Låt ingen/inget störa dig i detta nu, det finns bara du och ”Yasuragi”
När du är färdig, svep in dig i den badrocken som du har förberett, den ska vara uppvärmd. Jag tog min japanska badrock som jag fick när jag var på Yasuragi (på riktigt alltså), det gör mig att lättare komma in i stämningen. Innan du tar på dig rocken, smörj in dig med en fantastiskt doftande kroppskräm, gärna med Cherry  blossom doften, exempelvis den här .Nu kan du – så där mätt, avslappnad, doftande fjärra östern och körsbär, varm och rusig om kinderna - glida runt en stund till innan du går och lägger dig. Låtsas att du är en geisha varelse i din tighta  japanska badrock med små små ljudlösa steg. Eventuellt kan du ta en kopp kvällste, gärna ur en rymlig, vacker kopp. Och så när du går och lägger dig, tänk på vilken underbar varelse du är, hur många människor runt dig just du gör lycklig och vilket mirakel  livet är egentligen. Och somna med ett leende på läpparna. 

 
  Dagens

                                                              

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här får du skriva några komentarer