söndag 15 september 2013

Om STREET loppis i Hornstull

Alltså, denna stad!
Du kan alltid, men ALLTID hitta något roligt att göra i Stockholm. Upptäcka nya platser eller bara njuta gång på gång i det som  man redan sett för det ändå blir en ny upplevelse varje gång.
Så, idag begav jag mig med M och hennes yngsta till Street marknad/ loppis i Hornstull. Men det är så mycket mer än en loppis. Att komma dit är som att komma till en värld för sig, som en festival av olika dofter, ljud, människor. Förutom att du kan köpa (väldigt fina och trendiga) kläder, skor och andra begagnade prylar, kan du även lyssna på gamla goda hits, betrakta människor, äta mat. Och vilken mat dessutom! Alltså, den där thaimaten som vi åt idag från papperstallrikar smakade bättre än något annat  jag ätit på länge.  För de som är mindre hungriga finns grillad majs att köpa och  de sötsugna ( vilket man lätt kan bli pga alla härliga munkdofter som sprider sig ) går inte ledsna därifrån heller.

Vädret var bra även idag vilket ytterligare höjde vår lyckonivå. Efter att vi hade fyndat  (för min del blev det en Ralph Lauren parfym, en svart mockaväska från Indiska, tre tunikor och en styckad topp, allt för 185 kronor), satte vi oss på en bänk i parken och njöt av maten och stämningen i allmänhet. Därefter blev det en lång promenad längst Tantolunden  och hela vägen  till Skanstull.
Såna dagar gillar jag.  De är bra för själen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här får du skriva några komentarer