söndag 15 september 2013

Om Indian Summer och Tillsammanstid
Jag vet att det är tjatigt - men denna september! Denna underbara, varma, glittriga september som har bestämt att inte släppa sommaren. Och klart att man måste ta till vara dessa stunder, gå ut och njuta in i sista cellen.

Det var just det som Mili och jag gjorde igår. Packade ner en picknickväska med sånt som vi gillar och begav oss till mitt smultronställe. En plats, nära oss, på en kull mitt i skogen. Det är något speciellt med den platsen. Du sitter där bland vitt mossa, ljung, och lingon, känner doften av begynnande hösten i luften och jorden. Det som gör platsen så magiskt är att du kan se glittrande vatten där i fjärran och delar av Stockholm, en glimt av Gröna Lund. Även om du sitter här i en, som kan upplevas som, fullständig avskildhet från världen, kan du ändå se den från en trygg distans och ana muller och pulsen från en lördags Stockholm. 

Och så strosar vi runt, Mili och jag, kollar på stora träd, nerslagna av blixtrar, tar bilder på varandra. Och pratar. Riktigt pratar om allt möjligt men mest om sånt som han är nyfiken på - Anna Lind, Obama, Syrien och såna saker som jag tycker egentligen inte passar en sådan dag, men så är det när du har en nioåring som tar Metro varje dag på vägen till skolan och som läser nyheter varje dag ( så olik mig, vilken förebrående blick fick jag av honom när jag 'erkände' att jag inte visste hur Syriens president såg ut). Hur som helst, ibland behövs det bara lite skog, mossa och ljung för att man ska upptäcka hur ens barn vet mycket och hur snabbt de växer. Man blir rädd och stolt på en gång.
Efter skogen blev det Dansskola och McDonald's och på kvällen spelade vi Monopol ( jag har aldrig spelat tidigare!) och min man spöade skiten ur oss två stackare som inte hade en chans mot honom..Så, det var vår dag igår, en dag full av tillsammanstid.
Och sol såklart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här får du skriva några komentarer