måndag 16 september 2013

Om att hälsa hösten välkommen och en självpåhittad LCHF cheesecakeNu är den här. Hösten, alltså. I morse när jag vaknade väntade den på mig där ute. Den skickade regndroppar att knacka på mitt fönster och kylan som gjorde att jag vaknade mitt i natten för att leta efter tjockare täcke.  Nu är den här för att stanna, det känner jag. Sommaren tog avsked igår, den sa ingenting, men jag kände i luften att det var dess sista andetag.  Så, nu hälsar jag hösten välkommen!
I helgen hittade jag på ett recept för en ”LCHF” cheesecake.  Den innehåller varken mjöl eller socker, dock är inte laktosfri.  Jag skriver hur jag hade gjort, men man kan improvisera vilt såklart.
Jag blandade havregryn, kokos, sesamfrö och lite mald mandel som jag hade kvar sedan tidigare. I det la jag lite kokosfett och lite kaffe och med det fyllde jag botten av en form (med löstagbar kant). Ovanpå la jag skivade bananbitar och ovanpå en blandning av grädde och marscapone där jag rev i massor av citronskal. Man kan ta även Philadelphia, det kan jag tänka mig blir ännu bättre.  Som finish lägger du alla bär eller frukt som du gillar/har hemma, jag la massor med blåbär, hallon och jordgubbar. Jag tror att det är närmast en cheesecake man kan komma om man inte äter socker och mjöl som jag.  Jag tyckte att den var smaskigt god!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här får du skriva några komentarer