måndag 19 augusti 2013

Om att vägra släppa hösten in

Måndag. Start på en ny vecka. Idag har även de sista ”semestrade” kommit tillbaka till jobbet, känns som nu börjar jobbet på allvar. Tillbaka till rutinerna. För vissa tar det emot, vissa bara blir glada för det.  Jag kan fortfarande inte smälta tanken att sommaren är slut, att sonens skola och fritids börjar imorgon, att jag måste vakna en halv timme tidigare. För jag vet vad det innebär – imorgon börjar skolan och sedan vips -  plötsligt är det höst.  Och mörkret.  
Men inte riktigt ännu. Imorgon blir det 21 grader och strålande sol och på onsdag 22 grader och ännu större sol (eligt  Metro). Så, det gäller att passa på och njuta av de sista, riktigt soliga, vackra dagarna, låta solen fräscha upp den bruna färgen som man fick under den turkiska hettan och som redan börjat blekna bort. 
Under tiden fortsätter jag komma ihåg de härliga dagarna i Istanbul, motsatsernas stad – där bland allt det vackra smyger sig då och  då  spår  av  en annan, mindre rik och vacker värld.  Inget som gör staden mindre vacker i mina ögon dock.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här får du skriva några komentarer