fredag 5 juli 2013

Om stunden när man säger HejdåSå. Det är här. Alltså IDAG. Den efterlängtade IDAG, då jag åker. Sitter de sista timmarna på jobbet och gottar mig i den ljuva känslan i magen. Egentligen börjar inte semestern förrän på måndag men min ledighet börjar med första steget som jag tar utanför kontoret. Jag skulle helst börja med att hälsa duvor och sparvar,   till stan, sätta mig på en uteservering, beställa en kall öl, kanske en stor latte. Låta det liksom sjunka in att jag är ledig  - på riktig. Men jag har inte tid för det. Jag ska rusa hemåt där maken och sonen väntar med bilen utanför huset.  Vi ska hinna köra förbi Södertälje före halv fyra (har min man bestämt).


Obs! Ingen av dessa bilder är mina, de har jag hittat  här

Sen ska jag sätta mig i bilen, kolla att mina mjuka kuddar är med, ta av mig sandaler, förbereda min lilla kamera i fall jag ser något intressant från bilen. Påsen med olika ätbara saker är under mitt säte, kalla dryck är i kylboxen. Vi är redo för en lång ride. Första stopp blir det inte förrän båten till Danmark, kolla parfymer och andra doftande läckerheter på Tax free, kanske handla något. Börja tänka och agera som semesterfirare.Ja, mina vänner, vad ska man säga – den mest efterlängtade stunden under hela året snart ska
börja och ett fyrverkeri (i mitt inre) har redan börjat!  Även om ni inte kan se det, dricker varje cell i min kropp champagne (den av bästa sorten), min själ är inbäddad i mjukaste täcke. Jag har en förmåga att göra den här väntan på semester nästan ljuvligare än det är själva semestern. Men det är bra, det. Då förlängs det hela, först har man något att se fram emot, sedan lever man genom det och slutligen, när allt är över och man är tillbaka, då gottar man sig i härliga minnen från det man varit med om.Snart ska jag trycka på STÄNG AV på min dator, återstår bara att säga Farväl Sverige, hej världen! Kramar till er, må bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här får du skriva några komentarer