söndag 28 juli 2013

Om att lura värmen


Här blir man väckt av tuppar. 
Jag har möjlighet att sova länge på morgonen, men jag kan inte. Lyssnar på djupa andetag av min lilla son som sover bredvid mig, hör min far hosta från huset bredvid, någon öppnar vattenkran där ute  under fönstret. Funderar att gå upp och sätta på kaffe, men vill bara ligga i sängen en stund till. 
Det är varmt här. Riktigt  riktigt varmt, idag blir det 38 grader. Luften är tung och fuktig.  Det brukar vara en  kort stund tidigt på morgonen som man kan utnyttja att gå ut och svalka sig, sedan går inte att göm  sig någonstans från värmen. 
Men det går att glömma bort  solen och värme. Som igår, när vi åkte till landet och hade en lång fotosession, mina brorsdöttrar och jag. Och som alltid när jag fotar, glömmer jag allt annat kring mig - det enda som
existerar just då är den som jag fotograferar och miljön. En fullständigt närvarande i ögonblicket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här får du skriva några komentarer