torsdag 13 juni 2013

Om solen och ljuset

Sine sole sileo - Without the Sun I fall silent
Solen och ljuset - Livets källor
Det är få saker i livet som påverkar mig så mycket som just sol och ljuset. Det känns som om  jag dör lite gran varje vinter när kalla mörka vintrar tar grepp om Norden. Jag blir liksom  tyst, blind och stum. Livet går på sparlåga,  mina tankar blir  grumligare, känslorna något avtrubbade. Ide? Sedan, någon gång i slutet av april, börjar blodet forsa snabbare, det grumliga faller ner till botten och allt blir plötsligt klarare, mer levande, självklarare, rimligare..  Och jag öppnar ögonen och ser blå hav, gröna ängar och maskrosor. Jag hör  koltrasterna sjunga.  Jag slår sönder tystnaden i tusen bitar och skriker ut min glädje.

 Let others tell of storms and showers, I tell of sunny morning hours!
Jag går ut kl  5  en lördag för att se dimman lyfta och   försöka fånga  soluppgången;
jag slickar morgondagg från grässtrå för att känna hur det smakar;
jag springer efter fjärilen för att fånga den i bilden.
Jag är nyförälskad i livet &  I wan’t miss a thing!  1 kommentar:

  1. Ja det här ju mysiskt. Det enda jag kan komma på är att kan ha att göra med att både du och Anneli har egna domän, alltså inte använder er av blogspot.com. Dock hittar jag dig på google+ med bild om jag klickar på ditt namn. :)

    Tack för titten i bloggen! Vilka fina bilder du tar!

    SvaraRadera

Här får du skriva några komentarer