torsdag 6 juni 2013

Om Nationaldagen och nio år

Idag är det Sveriges Nationaldag. Svenska blågula flaggor syns lite varstans.  Om man inte har gått ut  på  picknick då är man bjuden  hos  sina vänner och  äter sill, nyskördad potatis och jordgubbar och dricker snaps.
För mig är den dagen speciell av ännu en anledning. För exakt nio år sedan kom mannen, Wizzard, till Sverige. Alltså, nio år. Efter bara en sommar tillsammans växte  beslutet fram  i mitt hjärta och jag sa ja till honom den kvällen han friade på balkongen i vårt hotellrum i Bulgarien. Jag var skräckslagen. Men lycklig och förvissad om att  jag inte kunde bara  åka till Sverige och aldrig mer träffa honom.  6 juni 2004 väntade jag på honom vid Scandic hotell i Södertälje, om möjligt ännu mer skräckslagen. Han åkte buss i 36 timmar med världens tandvärk, med en väska och cykel i bussens baggaglucka. Jag kommer ihåg att jag tänkte för mig själv 'är det så här man börjar ett gemensamt liv'. Tänk att ibland de mest viktiga beslut fattar man på kortast tid . Det finns liksom ingen tid för grubblande och fundering, utan man bara följer en inre röst och ser sedan om man hade dragit vinst- eller nitlott. Och hoppas på det bästa.
Och här sitter vi, nio  år efter. Om jag hade en möjlighet att vrida klockan bakåt för att skriva ett nytt manus för mitt liv, med en ny man och allt vad det innebär, jag skulle ändå välja samma film, samma skådespelare och handling.  
Och jag skålar. Jag skålar för  Sverige, ett underbart land där man kan förverkliga sina drömmar, bara man listar ut vilka de är.  Jag skålar för kärlek, för alla år som har gått och alla år som är framför oss. Jag skålar för att det finns så mycket kring oss som vi älskar så innerligt. Jag skålar för alla djärva beslut som fattas i stunden efter att ha lyssnat på en viskning från djupet av hjärtat.


  

1 kommentar:

  1. Underbara bilder och underbara ord! Grattis till er två och tack för att du sprider glädje!

    SvaraRadera

Här får du skriva några komentarer