fredag 21 juni 2013

Om Midsommar

Ok, så här är det: Jag kan inte sticka under stol att jag har haft svårt för allt som har med Midsommarfirande att göra under minst 15 av mina första år i Sverige. Jag kunde helt enkelt inte fatta vad är vitsen med alla som super sig fulla, vuxna människor som larvar sig och hoppar kring en stång och sjunger Små grodorna, sill ska jag inte ens nämna!  Att folk kunde ha så mycket tålamod med regnar -inte regnar; in - ut...Men sedan hände något...Det kanske var samtidigt som min son Milli var stor nog att jag kunde ta honom till hans alldeles första Midsommarfirande. Plötsligt föll alla pusselbitar på sin plats och en ny tradition uppenbarade sig för att bli min för alltid. Det kan vara alla leende som jag ser överallt den dagen. Eller alla picknikkorgar och filtar överallt där det finns några grässtrå. Eller alla bedårande söta flickor med sina blomsterkransar. Eller skrattet och glädje hos min son när han dansar Små grodorna. Eller ritualen att plocka  en sommarbukett och sedan göra en hårkrans och känna sig som en prinsessa....Att fira sommar, sol och själva livet.

Så visst, jag erkänner:  numera äter jag också färskpotatis, gräslök och jordgubbar (sil är dock min gräns). Jag går ut barfota i  midsommardagg för att förbli stark och frisk under hela året, Och - om jag inte redan hade  hittat min prins skulle jag också tyst  plocka sju  blommor och lägga under kudden för att drömma om den jag skulle gifta mig med. Eller söka svaret vid en midsommarkälla....
Magic är vad det är. And I love it.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här får du skriva några komentarer