söndag 9 juni 2013

Om längtan efter semester

Tidigt söndag morgon. Alla sover fortfarande, jag smyger runt på tårna så att jag inte väcker någon, vill njuta i denna tystnad åtminstone en liten stund till.
I natt har det regnat och det är fortfarande blöt ute och regndroppar glänser på fönstren. Balkongdörren är öppen och en härlig doft ( kan det vara jasmin ?) kommer in i rummet. En duva låter enträget från taket på huset bredvid. Livet har ännu inte börjat på Vadberg.
Igår har vi  fått en försmak av semester. Vi var på Sicklabadet  och Milli fick sitt första riktiga bad. Jag kände varma sanden mellan tårna och huden doftade solkräm, en mild doft av kokos.  På kvällen var man trött på det häriga viset man brukar vara efter en dag på stranden, med huden som kändes stram och varm. Jag satt på balkongen och drack vin och kände i luften löftet om härliga semesterkvällar, doften av oleander, lavendel och salta havet. Borta från allt ansvar, tidiga morgonar, trängsel och möten. Till långa sovmorgnar,  härliga, sena frukostar på en  hotellterass som vetter mot havet... Om fyra veckor.

 
 

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 kommentar:

  1. Du är långt ifrån ensam om att drömma om semester, tror jag :)

    SvaraRadera

Här får du skriva några komentarer