måndag 27 maj 2013

Om Stockholm

Maj i Stockholm. Vad jag längtat efter denna gröna outfiten. Det nästan skedde över en natt. Ena dagen suckade man över de nakna lövlösa träden för att sedan vakna dagen efter till en sprakande grönska.  Till långa ljusa kvällar med eldiga  solnedgångar. Stan invanderades både av turister som lokalborna som inte vill missa en enda ack så efterlängtade solstråle eller ljummet kväll nu när försommaren äntligen är här. För den är här. Det vet jag. Det kände jag i luften i fredags natt när jag efter afterworken promenerade från Östermalm till Slussen och förundrades över pulsen och livet på gatorna. Vinden kändes bara lätt i luften och himmeln var så sjukt röd strax innan solen skulle försvinna helt Jag blev så vördnadsfull och ödmjuk inför all denna skönhet  (nej, inte bara för att jag tog några glas vin innan). Och jag tackar. Jag tackar Universum att jag, just jag, bor i världens vackraste stad (nåja, i alla fall EN av vackraste)!  

1 kommentar:

Här får du skriva några komentarer