torsdag 23 maj 2013

Om att stanna upp




Tänk dig själv som en trädgård. Den behöver vattnas, ges näring, rensas från ogräs så att det finns plats för allt det vackra och färgrika som du själv har valt. Nu är det så att du själv är även din egen  trädgårdsmästare! Du ska inte vänta att någon annan kommer och fixar saker i ditt liv. Du kan själv skapa glädje, mening och allt det vackra som du vill ha kring dig.
Livet tycks rulla på i all snabbare takt och vi rycks med. Ibland tycker jag att man aldrig blir riktigt nöjd, utan hela tiden vill ha eller uppnå något mer.  Under veckan väntar man på helgen, under året väntar man på semester. Eller på våren. Eller på sommaren. Eller hösten med dess härliga färger. Allt detta medans dagarna och åren schvisar förbi. Fort, alldeles för fort.  Så tänk om man kunde stanna livet för ett tag, bara för att kunna leva det?
Att en alldeles vanlig morgon (inte helg) krypa i sitt barns säng, känna värmen  från den mjuka handen, räkna födelsemärke på lilla ansiktet, följa öronsnäckans form. Räkna upp alla de underbara saker i ditt liv som alltför ofta tas för givet. För jag är alldeles säker att de är många, bara man ger sig tid att vara lite i ögonblicket och fokuserar på det goda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här får du skriva några komentarer